Mokslo ir žinių dienos šventė

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2024-09-05
  • Kategorija: Pranešimai

Pirmadienis Balsių progimnazijoje buvo ankstyvas. Mokslo ir žinių dieną pradėjome kviesdami stabtelėti ir pakelti akis į mokyklos erdvėse kabančius šiaudinius sodus – visatos darnos ir bendrystės simbolius. Jie saugos ir globos mūsų mokyklos bendruomenę, mūsų tradicijas ir vertybes visus metus. Nuskambėjus skambučiui įvyko pirmosios pamokos, apsikabinimai, padrąsinimai, sėkmės linkėjimai. 

Vėliau  jauki ir paprasta mūsų šventė prasidėjo tradicija tampančia pirmokų ir aštuntokų eisena nuo pradinės mokyklos į progimnazijos stadioną, primenantį tarsi didžiulį sodą, kuriame sutilpome visi: daugiau nei 1450 mokinių ir jų tėveliai, seneliai, broliai, sesės, daugiau nei 130 mokytojų, padėjėjų, kitų darbuotojų, pagalbos specialistų, svečių. Mūsų didelė šeima simboliniame sode klausėsi mokytojo iš praeities laiško, kuriame sugulė daug prasmingų žodžių – kvietimo darniai sugyventi, kurti ir augti, būti bendrystėje, atjautoje ir pagarboje sau ir vieni kitiems visada, kiekviename žingsnyje.

Scenoje sveikinimo žodžius tarė mokyklos direktorė Virginija Giršvildienė, kunigas Linas Braukyla, seimo narys Kasparas Adomaitis ir tėvų atstovai.

Daugelio akį patraukė įspūdingos šventinės dekoracijos su didžiuliu šiaudinio sodo elementu - reketuku ir simboline tokios pat formos scenine erdve stadiono viduryje. Juos sukūrė mūsų dailės ir technologijų mokytojai Rasa Dambrauskaitė-Svidinskienė, Giedrė Sunklodaitė, Mindaugas Blieka, Arūnas Žala. Atskira padėka skrieja mūsų mokyklos mokiniams, vasaros atostogų metu kantriai išmokusiems ir kruopščiai surišusiems daugybę sodų, ,,reketukų“ ir kitų papuošimų, susijusių su šių metų simboliu. Tai jų rankomis pagamintas dovanas įteikėme kiekvienai klasei, padėkojome kiekvienam mokytojui.

 Šventės metu veiksmą kūrė tautiniais kostiumais pasipuošę 2a klasės mokiniai ir jų mokytoja Živilė Ežerskienė. Mokytojo laišką, skambėjusį viso reginio metu, parašė lietuvių kalbos mokytoja Vida Butienė, įgarsino teatro mokytoja Gintarė Čepukonytė. Muzikinius kūrinius specialiai šiai progai ruošė muzikos mokytojai Svajūnas Mackevičius ir Žaneta Ratkienė, juos atliko balsingieji mokiniai: Vincas Masonas (5 kl.),  Augustė Nestiukaitė (6 kl.),  Danielė Liubinaitė (7kl.), Greta Dzindziliauskaitė ir Domantas Rauba (8 kl.). Nuostabią pirmokų šokio kompoziciją - prisistatymą paruošė šokio mokytojai Odeta Bagdonavičiūtė ir Ramūnas Sinkevičius.

Nurimus šventinėms emocijoms, kibome į kasdieninius darbus. Dalinamės renginio fotoakimirkomis ir primename gražų mokytojo palinkėjimą: „Mes – maži javų vamzdeliai, sujungti į šiaudinį sodą – visatos darną. Tebūna tvirti tėvų, mokytojų, vaikų ryšio mazgeliai, tebūna prasmingi mūsų darbai, tenetrūksta mums ir jums svajonių bei kantrybės laukiant jų išsipildymo. Gyvenkime taikoje ir santarvėje, nebijokime klaidų ar nepasisekimų. Kasdien kurkime mažus stebuklus, džiuginkime save ir kitus.“

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tvarkaraštis
  • Elektroninis dienynas
  • Registracija pokalbiui
  • Ugdymo aplinka
Naujienų archyvas