Europos kalbų diena

  • Paskelbė : Mokyklos administracija
  • Paskelbta: 2024-10-02
  • Kategorija: Pranešimai

Vilniaus Balsių progimnazijoje Europos kalbų diena buvo švenčiama ne tik pertraukų metu, bet ir per pamokas, kur vyko specialiai šiai dienai skirtos Europos kalbų dienos pamokos. Pamokų metu mokiniai gilino savo žinias apie skirtingas Europos kalbas, susipažino su kultūriniais ypatumais ir sužinojo įdomių faktų apie kalbų kilmę bei jų vaidmenį pasaulyje. Šventę organizavo visi užsienio kalbų mokytojai, kurie nuoširdžiai prisidėjo prie renginio sėkmės, kūrybiškai įtraukė mokinius ir suorganizavo įvairias įdomias veiklas. Jau tradiciniu renginiu tapusį renginį globoja ir puoselėja pradinių klasių anglų kalbos mokytoja Jolanta Jankūnaitė.

 Per ilgąsias pertraukas vyko įvairios interaktyvios veiklos prie kalbų stalų, kuriuos vedė mokytojai ir mokiniai. Ši ypatinga „Kalbų dienos pertrauka“ sukūrė tikrą kalbų įvairovės šventę.

Mokykloje buvo organizuoti skirtingų kalbų stalai, kuriuos vedė mokytojai, specializuojantys atitinkamose kalbose. Prie ispanų kalbos stalo, mokytoja Gitana pristatė ne tik pagrindines frazes, bet ir ispanų kultūros ypatybes, įtraukdama mokinius į kalbos žaidimus. Katalonų kalbos stalas, vadovaujamas mokytojos Miglės, suteikė galimybę mokiniams pažinti šį mažiau žinomą, tačiau labai įdomų Ispanijos regiono kalbinį paveldą.

Anglų kalbos stalą organizavo mokytoja Asta, kurioje mokiniai galėjo varžytis greitakalbių konkursuose, bandydami kuo greičiau ir aiškiau ištarti žinomus angliškus posakius. Vokiečių kalbos stalą vedė mokytoja Daiva ir mokytojas Čiogintas, kurie įtraukė mokinius į smagius žodžių spėliojimo žaidimus, lavinančius kalbinį žodyną ir pažintį su vokiečių kultūra.

Prie prancūzų kalbos stalo, vadovaujamo mokytojos Editos, mokiniai ne tik mokėsi frazių, bet ir dalyvavo kūrybiškuose greitakalbių varžytuvėse, bandydami išlavinti savo kalbos įgūdžius. Kiekvienas stalas siūlė ne tik kalbinius iššūkius, bet ir įdomius žaidimus, leidžiančius mokiniams smagiai praleisti laiką bei išmokti naujų žodžių.

Be šių veiklų, vyresnieji mokiniai paruošė užsienio kalbų video pamokas pradinukams, kurios buvo rodomos per pamokas ir pertraukas. Šiose video pamokėlėse mokiniai pristatė pagrindines frazes įvairiomis užsienio kalbomis, supažindino su kalbų ypatumais ir skatino jaunesniuosius domėtis kalbų mokymusi. Tokia iniciatyva stiprino bendradarbiavimą tarp skirtingų amžiaus grupių ir skatino kalbų mokymosi džiaugsmą. Taip pat pradinių klasių mokiniai mokėsi tarti pasisveikinimo žodžius įvairiomis užsienio kalbomis bei skaičiuoti. Koridoriuose su draugais tyrinėjo pakabintus plakatus bei domėjosi spalvingu stendu. Na ir žinoma spalvino ir dekoravo įvairių šalių vėliavėles. 

Šventės metu vyko įvairios kalbų viktorinos, žaidimai ir žodžių spėliojimo varžybos, kurios skatino mokinius domėtis Europos kalbomis ir jų kultūrine įvairove.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tvarkaraštis
  • Elektroninis dienynas
  • Registracija pokalbiui
  • Ugdymo aplinka
Naujienų archyvas